Pappa al pomodoro van Jamie Oliver
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Pel de tenen knoflook, snijd ze in flinterdunne plakjes en bak ze in 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op matig vuur onder regelmatig roeren. Pluk de basilicumblaadjes, doe de kleinste in een kommetje koud water voor later en de rest bij de knoflook in de pan. Giet voordat de plakjes knoflook bruin worden de tomaten en 2 blikjes water in de pan, voeg naar smaak zeezout en
zwarte peper toe, druk de tomaten stuk en breng ze aan de kook.Scheur het oudbakken brood erbij en laat het mengsel 5 minuten op laag vuur pruttelen, tot het lekker dik is. Rasp de parmezaan, roer hem erdoor, proef en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Schep de kommen vol, strooi de apart gehouden kleine basilicumblaadjes erover en sprenkel 1 eetlepel goede extra vergine olijfolie in elke kom. Helemaal top.