Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Pappa al pomodoro

Pappa al pomodoro van Jamie Oliver

  • Eenvoudig

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Pel de tenen knoflook, snijd ze in flinterdunne plakjes en bak ze in 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op matig vuur onder regelmatig roeren. Pluk de basilicumblaadjes, doe de kleinste in een kommetje koud water voor later en de rest bij de knoflook in de pan. Giet voordat de plakjes knoflook bruin worden de tomaten en 2 blikjes water in de pan, voeg naar smaak zeezout en
    zwarte peper toe, druk de tomaten stuk en breng ze aan de kook.

  2. Scheur het oudbakken brood erbij en laat het mengsel 5 minuten op laag vuur pruttelen, tot het lekker dik is. Rasp de parmezaan, roer hem erdoor, proef en voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Schep de kommen vol, strooi de apart gehouden kleine basilicumblaadjes erover en sprenkel 1 eetlepel goede extra vergine olijfolie in elke kom. Helemaal top.

Per portie: 357 kcal | 44 g koolhydraten | 3 g eiwit | 5 g vet

Jamie Oliver Enterprises Limited, 2017

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

5 ingredienten

€ 33,99
Cover voor 5 ingredienten