Bereiding

Gek op soep? Maak dit recept voor groene minestrone met ricotta-dumplings eens. Perfect om oud brood mee op te maken. Lekker no-waste zoals de Italianen dat doen!

  1. Verhit 1 el olijfolie met de boter in een grote pan met dikke bodem en doe er de ui, de wortels en de selderij met wat zout en peper in. Leg een deksel op de pan en fruit de groenten ca. 20 minuten tot ze zacht zijn, roer regelmatig door. Voeg de rozemarijn en de knoflook toe en fruit 2-3 minuten verder. Blus af met de wijn en laat ca. 5 minuten inkoken. Giet de bouillon erbij, voeg de bonen toe en laat ca. 20 minuten rustig koken.
  2. Doe intussen voor de dumplings de stukjes brood in een kom, besprenkel met de melk en laat ca. 5 minuten staan. Voeg de ricotta, het ei, de nootmuskaat, 75 g parmezaan, de citroenschil en royaal zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
  3. Voeg de cavolo nero toe aan de soep en kook ca. 2 minuten verder. Voeg de sugarsnaps toe en kook nog ca. 2 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Doe de doperwten en de spinazie met 50 ml water in een keukenmachine en pureer alles glad. Voeg de puree toe aan de soep en houd de soep warm.
  5. Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook. Maak van het ricottamengsel met behulp van twee eetlepels langwerpige dumplings (ca. 1 el per stuk), laat ze glijden in het kokende water en kook 1-2 minuten.
  6. Verdeel de soep over kommen. Haal de dumplings met een schuimspaan uit het water en leg ze voorzichtig in de soep. Besprenkel met wat extra olijfolie, bestrooi met parmezaan en garneer met basilicum.

Per portie: ca. 416 kcal
23 g eiwit | 17 g vet | 31 g koolhydraten

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Adam Bush Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covel