Foodies Italië
Foodies Italië
cover Foodies Italië 2025
Harira

Harira soep

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Harira is het nationale gerecht van Marokko. Al wordt de soep het hele jaar door gegeten, de soep staat tijdens de ramadan steevast op tafel.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Harira is het nationale gerecht van Marokko. Al wordt de soep het hele jaar door gegeten, de soep staat tijdens de ramadan steevast op tafel.

Bereiding

  1. Hak de uien, de knoflook, de wortel, de bleekselderij en de gember fijn in een keukenmachine. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er het uimengsel ca. 5 minuten in tot de ui glazig is.

  2. Voeg de harissa en de ras el hanout toe en fruit nog ca. 1 minuut verder. Voeg de tomatenpuree toe, roer snel door en blus het geheel af met de tomatenpassata en de kippenbouillon. Breng het geheel aan de kook en voeg de linzen toe.

  3. Kook de soep ca. 20 minuten op middelhoog vuur, tot de linzen gaar zijn. Voeg de kikkererwten, de peterselie en de bladselderij toe en kook nog ca. 5 minuten goed door. Breng de soep op smaak met zout, peper en het citroensap. Lekker met platbrood erbij.

Per portie: 387 kcal | 30 g koolhydraten | 12 g eiwit | 22 g vet

Receptuur en fotografie: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (7 stemmen)
  1. Hak de uien, de knoflook, de wortel, de bleekselderij en de gember fijn in een keukenmachine. Verhit de olijfolie in een ruime pan en fruit er het uimengsel ca. 5 minuten in tot de ui glazig is. Voeg de harissa en de ras el hanout toe en fruit nog ca. 1 minuut verder. Voeg de tomatenpuree toe, roer snel door en blus het geheel af met de tomatenpassata en de kippenbouillon. Breng het geheel aan de kook en voeg de linzen toe.
  2. Kook de soep ca. 20 minuten op middelhoog vuur, tot de linzen gaar zijn. Voeg de kikkererwten, de peterselie en de bladselderij toe en kook nog ca. 5 minuten goed door. Breng de soep op smaak met zout, peper en het citroensap. Lekker met platbrood erbij.

Per portie: ca. 387 kcal
12 g eiwit | 22 g vet | 30 g koolhydraten

Receptuur en fotografie: Willem van Santen