Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Tom kha kai

Tom kha kai

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de soep

Dit is absoluut ons favoriete recept voor tom kha kai, je waant jezelf even in Thailand. Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip-laos-soep’ en je raadt het al: dat zijn de hoofdingrediënten van deze soep. Voeg wat extra gekookte mihoen toe als je houdt van stevige soep.

Bereiding

  1. Stamp de sjalotten, de galangal en de rode pepers tot een grove pulp in een vijzel. Kneus het citroengras. Scheur de lime leafs in stukjes. Doe alle ingrediënten voor de soep in een ruime pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur ca. 20 minuten koken.

  2. Voeg de kip en de enoki-zwammen toe en kook de soep nog ca. 5 minuten tot de kip gaar is. Breng de soep op smaak met limoensap. Verdeel over kommen en geef er nog wat chili-olie, limoenpartjes en Thais basilicum bij.

Per portie: 320 kcal | 20 g koolhydraten | 20 g eiwit | 18 g vet

Fotografie en receptuur: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (9 stemmen)