Tom kha kai
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
Advertentie
Dit is absoluut ons favoriete recept voor tom kha kai, je waant jezelf even in Thailand. Tom kha kai betekent letterlijk ‘kip-laos-soep’ en je raadt het al: dat zijn de hoofdingrediënten van deze soep. Voeg wat extra gekookte mihoen toe als je houdt van stevige soep.
Bereiding
Stamp de sjalotten, de galangal en de rode pepers tot een grove pulp in een vijzel. Kneus het citroengras. Scheur de lime leafs in stukjes. Doe alle ingrediënten voor de soep in een ruime pan en breng aan de kook. Laat op laag vuur ca. 20 minuten koken.
Voeg de kip en de enoki-zwammen toe en kook de soep nog ca. 5 minuten tot de kip gaar is. Breng de soep op smaak met limoensap. Verdeel over kommen en geef er nog wat chili-olie, limoenpartjes en Thais basilicum bij.