Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Gestoomde eiercustard met paddenstoelen en crispy chiliolie

Gestoomde eiercustard met paddenstoelen en crispy chiliolie

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Roer de eieren los in een kom, maar klop er niet te veel lucht in. Roer de bouillon erdoorheen. Voeg evt. wat zout toe. Zeef het mengsel door een fijne zeef. Verdeel het eimengsel over 4 kommetjes en zet ze in een stoommandje. Leg het deksel op het mandje en zet het geheel op een pan kokend water. Stoom de custards in 15-20 minuten gaar tot ze stevig zijn aan de randen maar nog een beetje wiebelig in het midden.

  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op hoog vuur en bak er de champignons goudbruin in. Serveer de eiercustards warm en schep er de chiliolie en de bosui op. Geef er de paddenstoelen bij.

Per portie: 269 kcal | 2 g koolhydraten | 10 g eiwit | 24 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)