Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Ramen met geroosterd buikspek

Ramen met geroosterd buikspek

  • Uitdagend

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

  • ca. 24 uur wachttijdca. 24 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen
4

Voor het buikspek

Voor de bouillon

Voor de gemarineerde soja-eieren

Voor de toppings

Op zoek naar een typisch Japans hoofdgerecht? Met dit recept zet je de perfecte kom ramen met geroosterd buikspek op tafel.

Bereiding

  1. Snijd voor het buikspek het zwoerd van de varkensbuik kruislings in met een scherp mesje. Meng het zout met de suiker en het five-spicepoeder. Wrijf het vlees rondom goed in met dit mengsel. Zorg dat het ook goed in de inkepingen van het zwoerd komt. Zet 24 uur onafgedekt in de koelkast zodat het zwoerd kan indrogen.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg het vlees met het zwoerd naar boven in een bakblik of ovenschaal en rooster 15 minuten in de oven. Verlaag de oventemperatuur (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C) en rooster het vlees 45 minuten verder. Neem het vlees uit de oven en schakel de oven in op de grillstand. Zet het vlees met de zwoerdkant omhoog net onder het grill-element zodat het zwoerd mooi gaat bubbelen en krokant wordt. Neem uit de oven en laat afkoelen. Zet afgedekt 1 nacht in de koelkast.

  3. Kook voor de gemarineerde soja-eieren de eieren in 7 minuten halfzacht en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en doe ze in een diepvrieszakje. Meng de sojasaus met de mirin en 50 ml water. Giet het mengsel bij de eieren in het zakje. Zorg dat de eieren rondom bedekt zijn met het mengsel. Sluit het zakje af en leg 24 uur in de koelkast.

  4. Doe voor de bouillon de kippenbouillon met de kombu en de shiitakes in een pan en breng rustig aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 30 minuten trekken. Zeef de bouillon.

  5. Kook vlak voor het serveren de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het buikspek in zeer dunne plakken. Verwarm de bouillon. Roer de miso met een scheut warme bouillon los. Verdeel dit mengsel over de bodem van 4 kommen. Schep de noedels uit het water en laat kort uitlekken. Verdeel de noedels over de kommen en giet er de hete bouillon overheen.

  6. Verdeel de toppings over de kommen: de plakjes vlees, wortel, paksoi, enoki en gehalveerde soja-eitjes. Maak evt. af met bosui en nori. Bedruip het geheel met wat sesamolie en serveer direct.

Per portie: 877 kcal | 60 g koolhydraten | 44 g eiwit | 51 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (3 stemmen)