Tom chuet (Thaise bouillon met paddenstoelen, kool, tofu en soja)
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Wikkel de tofu in een droge, schone theedoek en zet er iets zwaars op, zodat het vocht uit de tofu kan trekken.
Doe de olie in een ruime pan en fruit er de knoflook en de peperkorrels kort in op matig vuur. Zorg dat de knoflook niet verkleurt. Blus af met 2 l water. Voeg de sojasaus en de paddenstoelenbouillonblokjes toe. Breng aan de kook. Voeg de kool, de wortel en de shiitakes toe. Laat ca. 5 minuten rustig koken tot de groenten zacht zijn.
Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de tofu uit de theedoek en dep het laatste vocht eraf. Snijd de tofu in blokjes of plakjes en voeg toe aan de soep. Verwarm de tofu nog enkele minuten rustig mee in de soep.
Verdeel de soep over kommen en strooi er fijngesneden bladselderij over.