Romige vissoep met aardappel en venkel
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verhit de olie in een ruime pan en fruit er de ui, de prei en de knoflook ca. 5 minuten in, maar laat ze niet verkleuren. Voeg de tomatenpuree en de vissenkoppen en -graten toe. Blus af met de wijn. Voeg de passata, de peterselie, de tijm, de laurierblaadjes en de venkelzaadjes toe en vul de pan met zoveel water dat het geheel net onder staat. Voeg het zout toe en breng aan de kook. Laat de vissoep ca. 25 minuten op laag vuur trekken.
Laat nog kort doorkoken tot de soep licht gebonden is. Snijd de visfilets in stukken. Verdeel de vis, de aardappelblokjes en de venkel over de bodem van een pan en zeef de soep eroverheen. Breng zachtjes aan de kook en kook de vis en de aardappels in ca. 10 minuten op laag vuur gaar. Roer als laatste de room door de soep en serveer direct met knapperig brood.