Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Vichyssoise

Vichyssoise

  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Benodigdheden

  • raspen

Bereiding

  1. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Snijd de prei in ringen en was ze in koud water. Houd een handje preiringen apart voor de garnering. Verhit de boter in een ruime pan en fruit er de overige prei en de aardappel ca. 4 minuten in. Blus af met de bouillon en breng aan de kook.

  2. Kook de prei en de aardappel in ca. 15 minuten gaar in de bouillon. Pureer de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Laat de soep helemaal afkoelen.

  3. Kook de achtergehouden preiringen in ca. 5 minuten beetgaar. Laat afkoelen. Was de bieslook, schud hem droog en hak grof. Verdeel de koude soep over kommen en leg er de preiringen in. Rasp er wat nootmuskaat overheen en maak af met de bieslook en een paar lepels slagroom.

Foto’s: foodies

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (11 stemmen)