
Chinese rundvleessoep
Eenvoudig
25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Bereiding
Spoel het vlees af onder koud stromend water en snijd het in stukken van 5 cm. Doe het water en de bouillon in een pan en breng samen met het vlees, de knoflook, de ui, de steranijs, het five spice-poeder, de gember en 1 tl zout aan de kook. Zet het vuur laag, leg het deksel schuin op de pan en laat minimaal 2 uur koken, tot het vlees gaar is. In het begin ontstaat er schuim op de bouillon, schep dit eraf met een schuimspaan of lepel.
Kook voor de gemarineerde eieren de eieren ca. 6 minuten en leg ze direct in ijswater, zodat ze niet verder garen. Roer in een kom de sojasaus, de mirin, het water, de gember, de knoflook en de chilivlokken door elkaar, pel de eieren en laat ze ca. 2 uur marineren in het sojasausmengsel.
Neem het vlees als het gaar is uit de pan en schenk de bouillon door een fijne zeef in een schone pan. Leg vlees terug in gezeefde bouillon en houd apart.
Stoom voor de garnering de paksoi in een pan met een bodempje water met wat zout in ca. 5 minuten beetgaar, neem uit de pan en laat uitlekken in een vergiet. Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Verwarm de bouillon. Verdeel de noedels en paksoi over vier kommen, schenk de warme bouillon eroverheen, leg de plakjes vlees erop en
garneer met de gehalveerde eieren, de lente ui, de gebakken uitjes en eventueel wat chiliolie.