Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Kipgehaktballetjes met miso in bouillon

Kipgehaktballetjes met miso in bouillon

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de gehaktballetjes

Voor de bouillon

Bereiding

  1. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes met wat zout en peper. Vorm het mengsel met natte handen tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een bakplaat, dek af met vershoudfolie en zet ca. 30 minuten in de koelkast.

  2. Verhit ca. 1½ el olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in twee delen, of gebruik twee pannen en voeg meer olie toe als dat nodig is. De balletjes moeten goudbruin kleuren aan de buitenkant. Draai het vuur lager om de gehaktballetjes van binnen te laten garen en rol ze door het misovocht dat eruit loopt tijdens het bakken. Het duurt 8-10 minuten om elke batch te bakken. Kook intussen de rijstnoedels 1 minuut korter dan in de instructies op de verpakking, giet af en houd apart.

  3. Verhit voor de bouillon de kippenbouillon in een steelpan en voeg 1 rode peper, de gember en de knoflook toe. Laat 4 minuten pruttelen. Voeg de gehaktballetjes en de sojasaus toe en laat 3 minuten rustig pruttelen. Voeg de lente-uitjes, de rijstnoedels, de spinazie en de rest van de rode peper toe. Breng op smaak met limoensap. Verdeel over 4 kommen en serveer.

Per portie: 455 kcal | 52 g koolhydraten | 40 g eiwit | 9 g vet

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Diana Henry Foto’s: Maja Smend Foodstyling: Jennifer Joyce Styling: Sarah Birks

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)