Bereiding

Een typisch recept om op terug te kunnen vallen. De miso voegt echt smaak toe aan het kipgehakt en deze kleine gehaktballetjes zijn fantastisch om zo te bakken of om gespiesd, een beetje platgedrukt op een bakplaat te bakken. Serveer ze – in plaats van in bouillon – ook eens met rijst, groene groenten en gepickelde gember.

  1. Meng alle ingrediënten voor de gehaktballetjes met wat zout en peper. Vorm het mengsel met natte handen tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg ze op een bakplaat, dek af met vershoudfolie en zet ca. 30 minuten in de koelkast.
  2. Verhit ca. 1½ el olie in een grote koekenpan op hoog vuur en bak de gehaktballetjes in twee delen, of gebruik twee pannen en voeg meer olie toe als dat nodig is. De balletjes moeten goudbruin kleuren aan de buitenkant. Draai het vuur lager om de gehaktballetjes van binnen te laten garen en rol ze door het misovocht dat eruit loopt tijdens het bakken. Het duurt 8-10 minuten om elke batch te bakken. Kook intussen de rijstnoedels 1 minuut korter dan in de instructies op de verpakking, giet af en houd apart.
  3. Verhit voor de bouillon de kippenbouillon in een steelpan en voeg 1 rode peper, de gember en de knoflook toe. Laat 4 minuten pruttelen. Voeg de gehaktballetjes en de sojasaus toe en laat 3 minuten rustig pruttelen. Voeg de lente-uitjes, de rijstnoedels, de spinazie en de rest van de rode peper toe. Breng op smaak met limoensap. Verdeel over 4 kommen en serveer.

Per portie: ca. 455 kcal
40 g eiwit | 9 g vet | 52 g koolhydraten

© BBC Good food / Immediate Media Receptuur: Diana Henry Foto’s: Maja Smend Foodstyling: Jennifer Joyce Styling: Sarah Birks