Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Schrap de wortels, was ze en snijd ze klein. Was de bleekselderij en snijd hem in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Was de peterselie, schud hem droog en hak hem fijn. Was de tomaten en snijd ze kruislings in. Dompel de tomaten ca. 30 seconden in kokend water. Schrik de tomaten onder koud stromend water. Pel de tomaten en snijd ze in blokjes.
  2. Verhit 4 el olie in een pan en fruit er de ui, de wortel en de bleekselderij ca. 3 minuten in. Voeg de knoflook en de helft van de peterselie toe en fruit ca. 2 minuten verder. Voeg de tomaten toe en gaar ca. 10 minuten verder. Voeg de bouillon toe, breng op smaak met zout en peper en breng aan de kook. Spoel de spelt kort onder koud stromend water en voeg hem toe aan de soep. Zet het vuur laag en kook ca. 20 minuten tot de spelt zacht is.
  3. Zet het vuur uit, breng op smaak met zout en voeg de overige peterselie toe. Verdeel de soep over borden. Besprenkel hem met een scheutje olijfolie en bestrooi met versgemalen peper. Rasp de parmezaan eroverheen en garneer met de salie.

Per portie: ca. 423 kcal
11 g eiwit | 21 g vet | 44 g koolhydraten