Bereiding

  1. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de knoflook en ui en voeg na 2 minuten de chilipeper, gember en het citroengras toe. Doe na 3 minuten de wortel, prei, bleekselderij en cayennepeper erbij; voeg naar smaak zeezout en zwarte peper toe. Laat in ca. 20 minuten op zacht vuur gaar worden met het deksel op de pan. Roer af en toe door.
  2. Voeg de banaan, pinda’s, pindakaas en kokosmelk toe. Roer door tot het een mooi geheel is geworden en de pindakaas volledig in de saus is opgenomen. Doe de tomatenblokjes, groentebouillon, ketjap manis, sojasaus en palmsuiker erbij . Breng voorzichtig aan de kook. Blijf goed roeren! Laat 30 minuten op zacht vuur koken met het deksel half op de pan.
  3. Pureer de soep met een staafmixer. Hij hoeft niet volledige glad te worden van structuur – er moet nog een goede bite in zitten van de pinda’s. voeg het limoensap en de limoen- en laurierbladeren toe en roer goed door. Laat minimaal 10 minuten staan en breng dan op smaak.
  4. Doe voor de topping een klein handje taugé, een paar dunne reepjes komkommer en een partje limoen (dat je eerst licht uitknijpt over de soep) in elke kom. Bestrooi met gebakken uitjes.
Soep-er

Uit het boek:

Soep-er
€25,99

Receptuur: Janine de Roode Foto’s: Daisy Ranoe en Janine de Roode