Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
Koolraap-kokossoep

Koolraap-kokossoep

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

Tip
De soep kun je ook eten als voorgerecht. Deze hoeveelheid is dan voldoende voor 6 personen.

Bereiding

  1. Verhit de helft van de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de ui 4-5 minuten erin, of tot hij net zacht begint te worden. Breng op smaak met zout en peper en roer de knoflook, de koolraap, de zoete aardappel, de kerrie en de cayennepeper erdoorheen. Bak al roerend 3-4 minuten, tot het mengsel geurig is.

  2. Houd 2 el kokosmelk apart en schenk de rest in de pan. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en kook 25-30 minuten of tot de koolraap zacht is. Neem van het vuur en pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Meng intussen de rest van de olie met het limoensap en de koriander.

  3. Serveer de soep in kommen met een lepeltje van de apart gehouden kokosmelk en het koriandermengsel.

Per portie (6): 251 kcal | 21 g koolhydraten | 3 g eiwit | 16 g vet

Receptuur: Nadine Brown Fotografie: Ella Miller Styling: Max Robinson Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)