Gazpacho met pesto-kaascroutons
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
ca. 4 uur wachttijdca. 4 u. wachttijd
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de gazpacho in een grote kom en meng goed door elkaar. Dek de kom af en zet minimaal 4 uur of 1 nacht in de koelkast.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender helemaal glad. Proef en voeg eventueel meer azijn, zout en/of tabasco toe. Zet de soep terug in de koelkast.
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hete lucht: 180°C). Meng voor de croutons de blokjes brood met de knoflook, 2 el olie en wat zout en peper en verdeel ze over een bakplaat. Rooster 12-15 minuten in de oven tot het brood knapperig is. Haal de bakplaat uit de oven en meng de pesto door de croutons. Bestrooi met de manchego en zet de bakplaat terug in de oven tot de kaas gesmolten is.
Schenk de gazpacho in kommen en verdeel er de croutons over. Besprenkel met wat extra olijfolie en serveer.