Gazpacho van komkommer
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze aan beide kanten goudbruin en krokant in een grillpan of op de barbecue. Laat volledig afkoelen.
Schil de komkommers. Houd een paar sneetjes brood apart om bij de soep te serveren. Doe de rest, samen met 1 teentje knoflook, de witte balsamicoazijn, mierikswortel en ui in een blender. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met zout.
Lepel de romige binnenkant uit de burrata en verdeel deze over 2 diepe borden. Verdeel de gazpacho over de borden.
Verwijder de pit uit de avocado, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de olijven in de lengte in vieren.
Verdeel de blokjes avocado en de olijfreepjes over de soep, besprenkel met wat olijfolie.
Wrijf de extra plakken geroosterd brood in met wat olijfolie en een knoflookteentje, serveer bij de soep.