Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Gazpacho van komkommer

Gazpacho van komkommer

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
2

Ingrediënten

Benodigdheden

  • blender
  • grillpan
Sidney Schutte: "Veel mensen kennen de Spaanse gazpacho: een koude soep die extra lekker is in een warm klimaat. Mijn Hollandse variant hierop is deze gazpacho van komkommer, die zijn bijzondere smaak onder andere krijgt door de burrata. De knapperige broodjes maken het helemaal af."

Bereiding

  1. Besprenkel de sneetjes brood met olijfolie en rooster ze aan beide kanten goudbruin en krokant in een grillpan of op de barbecue. Laat volledig afkoelen.

  2. Schil de komkommers. Houd een paar sneetjes brood apart om bij de soep te serveren. Doe de rest, samen met 1 teentje knoflook, de witte balsamicoazijn, mierikswortel en ui in een blender. Mix tot een gladde soep en breng op smaak met zout.

  3. Lepel de romige binnenkant uit de burrata en verdeel deze over 2 diepe borden. Verdeel de gazpacho over de borden.

  4. Verwijder de pit uit de avocado, snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 bij 2 cm. Snijd de olijven in de lengte in vieren.

  5. Verdeel de blokjes avocado en de olijfreepjes over de soep, besprenkel met wat olijfolie.

  6. Wrijf de extra plakken geroosterd brood in met wat olijfolie en een knoflookteentje, serveer bij de soep.

Receptuur: Sydney Schutte

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (3 stemmen)
Uit het boek

Groentefeest

€ 29,95
Groentefeest