Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Tomatensoep met chipotle en rijst

Tomatensoep met chipotle en rijst

  • Eenvoudig

  • 25 minuten bereidingstijd25 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Doe de tomatenblokjes, de tomatenpuree, de knoflook en de gember met de bouillon in een blender en pureer alles glad. Schenk het mengsel in een grote pan en voeg chipotle naar smaak, ¾ van de koriander, de groene paprika en ¾ van de groene peper toe. Breng op smaak met zout en peper. Breng het geheel aan de kook en laat ca. 10 minuten rustig koken.

  2. Voeg de rijst toe en kook 10-15 minuten verder tot de rijst zacht is. Voeg een scheut water of bouillon toe als de soep te dik wordt. Serveer de soep in kommen met een flinke eetlepel yoghurt. Garneer met de rest van de koriander en groene peper en bestrooi met versgemalen zwarte peper.

Per portie: 150 kcal | 24 g koolhydraten | 7 g eiwit | 2 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Mike English Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Libby Silbermann

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)