Wontonsoep met kip
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Schil de gember en rasp zo fijn mogelijk. Snijd het bosuitje zo fijn mogelijk en pers de knoflook. Meng de gember, de helft van de bosui, knoflook, sesamolie, het kipgehakt, het zout en de peper in een kom goed door elkaar.
Leg een wontonvel in je handpalm en schep 1 eetlepel van het gehaktmengsel in het midden van het vel. Vouw de punten van het vel naar elkaar tot een driehoek en knijp vervolgens het deeg rondom de vulling goed dicht tot een buideltje. Herhaal dit met de rest van de wontonvellen.
Verhit de zonnebloemolie in een wok op middelhoog vuur. Klop de eieren los in een kom en bak al roerend goudbruin en gaar. Voeg 1½ liter water met het kippenbouillonpoeder toe en breng aan de kook. Voeg de paksoi en wontons toe en kook 3 minuten. Breng op smaak met de sojasaus en extra zout. Verdeel de soep over twee kommen, garneer met de rest van de bosui en extra zwarte peper.