Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen

Aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
6

Ingrediënten

Voor de pesto

Bereiding

  1. Snijd de prei in ringen en was ze in ruim koud water. Laat goed uitlekken. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verhit 2 el boter in een ruime pan en fruit er de prei ca. 10 minuten in. Voeg de aardappels toe en fruit 5 minuten verder. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook ca. 30 minuten op matig vuur. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

  2. Pureer intussen de ingrediënten voor de pesto in een blender tot een fijne saus. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de paddenstoelen in ca. 8 minuten goudbruin in. Verdeel de soep over kommen en schep er de paddenstoelen in. Maak af met een paar lepels van de pesto en wat extra kappertjes.

Per portie: 413 kcal | 24 g koolhydraten | 8 g eiwit | 31 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)