Aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Snijd de prei in ringen en was ze in ruim koud water. Laat goed uitlekken. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Verhit 2 el boter in een ruime pan en fruit er de prei ca. 10 minuten in. Voeg de aardappels toe en fruit 5 minuten verder. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Kook ca. 30 minuten op matig vuur. Pureer de soep met een staafmixer glad en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Pureer intussen de ingrediënten voor de pesto in een blender tot een fijne saus. Verhit 1 el boter in een pan en bak er de paddenstoelen in ca. 8 minuten goudbruin in. Verdeel de soep over kommen en schep er de paddenstoelen in. Maak af met een paar lepels van de pesto en wat extra kappertjes.