Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Mexicaanse tortillasoep

Mexicaanse tortillasoep

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Sanne: "De ultieme vrijdagavond-comfortfoodsoep: deze Mexicaanse tortillasoep!"

Bereiding

  1. Snijd de rode ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 3 minuten aan.

  2. Snijd ondertussen de zoete aardappels in kleine blokjes (je hoeft ze niet te schillen maar was ze wel even). Voeg de blokjes toe aan de pan en bak ze 5 minuten mee. Roer paprikapoeder, cayenne-peper en komijn erdoorheen.

  3. Snijd terwijl de zoete aardappel bakt de paprika en tomaten in blokjes. Voeg de gesneden paprika en tomaat met de tomatenpuree toe aan de pan en bak ook 5 minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

  4. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat ongeveer 15 minuten doorkoken of tot de zoete aardappel zacht is.

  5. Spoel de mais af, hak de koriander grof en snijd de avocado in plakjes.

  6. Pureer de soep glad en roer er de mais en de helft van de koriander door.

  7. Verdeel de soep over kommen, maak af met de tortillachips, haver fraîche, plakjes avocado, de overgebleven koriander en eventueel wat chilivlokjes.

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Uit het boek

Simpel & Puur

€ 27,99
cover simpel & puur