Mexicaanse tortillasoep
Eenvoudig2 personen45 minuten bereiden
Sanne: "De ultieme vrijdagavond-comfortfoodsoep: deze Mexicaanse tortillasoep!"
Ingrediënten
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 300 g zoete aardappel
- 1 el paprikapoeder
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl komijn
- 1 rode paprika
- 2 grote tomaten
- 1 blikje tomatenpuree (70 g)
- zout en peper
- 400 ml bouillon
- 150 g mais
- flinke hand verse koriander
- ½ avocado
- handje tortillachips (naturel)
- 40 g haver fraîche (of volle Griekse yoghurt of zure room)
- chilivlokken (optioneel)
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Snijd de rode ui en knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de knoflook en ui 3 minuten aan.
- Snijd ondertussen de zoete aardappels in kleine blokjes (je hoeft ze niet te schillen maar was ze wel even). Voeg de blokjes toe aan de pan en bak ze 5 minuten mee. Roer paprikapoeder, cayenne-peper en komijn erdoorheen.
- Snijd terwijl de zoete aardappel bakt de paprika en tomaten in blokjes. Voeg de gesneden paprika en tomaat met de tomatenpuree toe aan de pan en bak ook 5 minuten mee. Breng op smaak met een snuf zout en peper.
- Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en laat ongeveer 15 minuten doorkoken of tot de zoete aardappel zacht is.
- Spoel de mais af, hak de koriander grof en snijd de avocado in plakjes.
- Pureer de soep glad en roer er de mais en de helft van de koriander door.
- Verdeel de soep over kommen, maak af met de tortillachips, haver fraîche, plakjes avocado, de overgebleven koriander en eventueel wat chilivlokjes.

Uit het boek:
Simpel & Puur