Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pizza met geitenkaas, prei en pancetta

Pizza met geitenkaas, prei en pancetta

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schenk voor het deeg 445 ml lauwwarm water in de kom van een staande mixer en roer de gist erdoorheen. Laat enkele minuten staan, zodat de gist kan oplossen. Voeg 370 g bloem, het roggemeel en de tarwekiemen toe en roer met een houten lepel door elkaar. Laat afgedekt ca. 1 uur en 30 minuten rusten op kamertemperatuur.

  2. Voeg 205 ml lauwwarm water, 365 g bloem en de honing toe aan de kom en kneed alles met de mixer voorzien van een deeghaak 2 minuten op lage snelheid. Voeg 1 el fijn zeezout toe en mix 6-8 minuten op middelhoge snelheid verder tot het deeg loslaat van de kom. Blijft het deeg heel plakkerig? Voeg dan een klein beetje bloem toe. Vet een schone kom in met olie en leg het deeg erin. Laat afgedekt ca. 45 minuten rijzen.

  3. Stort het deeg op een schoon, met bloem bestoven werkblad. Verdeel het deeg in 6 gelijke porties en maak er mooie bolletjes van door de randen in te stoppen onder het deeg. Dek de deegbolletjes af met een schone theedoek en laat ze ca. 5 minuten rusten. Bebloem licht je handen en gebruik ze om de bolletjes deeg wat uit te strekken tot een platte schijf. Bestuif een bakplaat royaal met bloem en leg de rondjes deeg erop. Dek af met de theedoek en laat ze nog 1 uur rijzen.

  4. Verwijder voor de prei de wortelaanzet, het groene deel en de stugge buitenste bladeren. Snijd de prei in stukken van ca. 8 cm, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in lange, dunne reepjes (julienne). Smelt de boter en de olijfolie in een grote, zware koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de prei toe, bestrooi met wat fijn zeezout en fruit 5-7 minuten tot de prei geslonken en glazig is; roer regelmatig door. Leg een pizzasteen of een zware bakplaat (ondersteboven) op de bodem van de oven. Verwarm de oven ca. 1 uur voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C).

  5. Bestuif het werkblad royaal met bloem en leg 1 rondje deeg erop. Bestuif licht met bloem en strek het deeg met je vingertoppen rondom uit. Werk vanuit het midden van het deeg naar buiten toe, aan de randen mag het deeg iets dikker blijven. Draai het deeg rond en strek geleidelijk verder tot je een deegcirkel van ca. 25 cm Ø hebt. Bestuif een snijplank met semolina en leg de deegcirkel erop. Bestrijk de deegranden met wat olijfolie en bestrooi de hele oppervlakte met zout. Verdeel 6 el prei over het deeg maar laat rondom 2-3 cm vrij . Bestrooi met wat lente-ui. Verkruimel de geitenkaas in stukken van ca. 3 cm en verdeel wat stukjes eroverheen. Beleg de pizza tot slot met wat knoflookteentjes (als je ze gebruikt) en plakjes pancetta.

  6. Laat de pizza voorzichtig op de hete pizzasteen of bakplaat glij den en bak 8-12 minuten tot de kaas gesmolten is en de korst goudbruin en knapperig. Haal de pizza uit de oven en bestrooi met ½ el bieslook. Maak op gelijke wij ze nog 5 pizza’s.

Per portie: 815 kcal | 99 g koolhydraten | 31 g eiwit | 32 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Nancy Silverton Foto’s: David Cotsworth

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)