
Traybakepizzabrood
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Bereiding
Doe voor het deeg de bloem in een ruime mengkom en voeg het zout, de suiker, de Italiaanse kruiden en de gist toe. Roer door en schenk voorzichtig het water en de olijfolie erbij. Kneed met je handen goed door elkaar.
Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het deeg ca. 10 minuten. Maak er een bol van, leg in een ruime, licht ingevette kom en dek af met een schone licht vochtige theedoek. Laat het deeg minimaal 2 uur rijzen.
Verwarm de oven (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 180Ā°C). Verhit voor de saus de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, de tomatenpuree, de suiker, de chilivlokken en de ansjovis toe. Bak 3-4 minuten tot het geheel zacht is. Schenk de passata erbij en breng het geheel opnieuw aan de kook. Zet het vuur laag en laat de saus ca. 5 minuten zachtjes koken. Roer de kaas erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Neem de pan van het vuur en houd apart.
Meng de ingrediƫnten voor de broodtopping. Vet de bakplaat in met olijfolie. Bestuif je werkblad met bloem. Leg het deeg erop en rol met een deegroller uit tot een rechthoek even groot als de bakplaat*.
Leg het deeg op de bakplaat. Bestrijk met de saus en strooi het broodkruim eroverheen. Bak het pizzabrood 20-25 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen op een rooster. Snijd in gelijke stukken en garneer met verse oregano.