Foodies 06/2025 Kleur
Koken met kleur
cover van foodies koken met kleur
Pizzadeeg

Pizzadeeg maken (basisrecept)

  • Eenvoudig

  • 35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd

  • ca. 16 uur wachttijdca. 16 u. wachttijd

Zelf pizza maken moeilijk? Zeker niet! Je hebt alleen maar het juiste recept nodig om pizzadeeg te maken als een pro. Daarom delen wij deze met je en geven we handige tips. De tomatensaus en toppings volgen daarna vanzelf. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!

Lees verder onder de advertentie

Aantal pizza's
1

Ingrediënten

Zelf pizza maken moeilijk? Zeker niet! Je hebt alleen maar het juiste recept nodig om pizzadeeg te maken als een pro. Daarom delen wij deze met je en geven we handige tips. De tomatensaus en toppings volgen daarna vanzelf. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!
Bereidingstips
Zorg dat je het deeg lang genoeg kneed. Want wanneer je het te kort kneed, wordt het niet soepel en elastisch. Laat daarna het deeg ook lang genoeg rijzen zodat het luchtig kan worden. 

Bereiding

  1. Verdeel de bloem over je werkblad en maak een kuiltje. Meng de olijfolie, het zout en de suiker samen met de bloem.

  2. Los de gist op in het lauwwarme water. Giet het water bij de bloem.

  3. Kneed met de hand tot een glad deeg ontstaat. Dit heeft even tijd nodig (8-10 minuten), en zeker wat liefde. Is het deeg te droog? Voeg een klein beetje water toe.

  4. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast. Laat het deeg minimaal één nacht rijpen.

  5. Haal de volgende ochtend het deeg uit de koelkast en laat het langzaam op kamertemperatuur komen. Geef dit zo’n acht uur de tijd.

  6. Rol het deeg uit (op een met bloem bestrooid werkblad). Vorm met je handen een rond, dunne pizzabodem.

  7. Beleg de pizza naar hartenlust en bak ‘m vervolgens 10-15 minuten op minimaal 250 graden (boven- en onderwarmte).

Toppings
Benieuwd waar je je zelfgemaakte pizza allemaal mee kunt beleggen? Bekijk hier de lekkerste toppings en bouw je eigen pizzafeestje!

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)