
Pizzadeeg maken (basisrecept)
Eenvoudig
35 minuten bereidingstijd35 min. bereidingstijd
ca. 16 uur wachttijdca. 16 u. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verdeel de bloem over je werkblad en maak een kuiltje. Meng de olijfolie, het zout en de suiker samen met de bloem.
Los de gist op in het lauwwarme water. Giet het water bij de bloem.
Kneed met de hand tot een glad deeg ontstaat. Dit heeft even tijd nodig (8-10 minuten), en zeker wat liefde. Is het deeg te droog? Voeg een klein beetje water toe.
Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast. Laat het deeg minimaal één nacht rijpen.
Haal de volgende ochtend het deeg uit de koelkast en laat het langzaam op kamertemperatuur komen. Geef dit zo’n acht uur de tijd.
Rol het deeg uit (op een met bloem bestrooid werkblad). Vorm met je handen een rond, dunne pizzabodem.
Beleg de pizza naar hartenlust en bak ‘m vervolgens 10-15 minuten op minimaal 250 graden (boven- en onderwarmte).