
Pizza margherita
Eenvoudig
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Soms is het nu eenmaal beter om met minder ingrediënten te werken. De klassieke pizza margherita bewijst dat als geen ander: goddelijke tomatensaus, romige mozzarella en verse basilicum is alles wat je nodig hebt! Drie simpele producten, maar wel vol van smaak.
Lees verder onder de advertentie
Soms is het nu eenmaal beter om met minder ingrediënten te werken. De klassieke pizza margherita bewijst dat als geen ander: goddelijke tomatensaus, romige mozzarella en verse basilicum is alles wat je nodig hebt! Drie simpele producten, maar wel vol van smaak.
Zelf deeg maken?
Dat maakt de pizza natuurlijk nóg lekkerder. Lees hier hoe je zelf pizzadeeg kunt maken en maak hem als een echte Italiaan!
Bereiding
Besmeer de pizzabodem royaal met tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel deze over de pizza.
Verdeel de blaadjes basilicum eroverheen en bestrooi de pizza met oregano.
Verwarm de oven voor op de warmste stand. Heb je een pizzasteen? Goed zo! Leg deze alvast in de oven en laat ‘m mee voorverwarmen.
Bak de pizza zo’n 10-15 minuten op minimaal 250 graden (boven- en onderwarmte) in de oven. Hoe heter, hoe beter. Is de bodem wat dikker? Bak de bodem eerst een paar minuten zonder beleg.
Variatietip
Wil je toch eens variëren met het deeg of beleg? Bekijk dan onderstaande pizza recepten en leef je uit in de keuken.