
Zelf pizzadeeg maken is niet alleen lekker, maar ook superleuk om te doen. Maar wat als je deeg overhoudt of juist alvast vooruit wilt werken voor een volgende pizzadag? Geen zorgen: pizzadeeg bewaren is makkelijker dan je denkt!
Lees verder na de advertentie
Ondanks dat supermarkten tegenwoordig vol liggen met “vers” deeg is er niets lekkerder dan zelf pizzadeeg maken. Maar we snappen best dat het handig is om altijd een voorraad in huis te hebben om uit te rollen op het moment dat je trek krijgt. Daarom delen wij hoe je het zelf maakt en hoe je dit pizzadeeg het beste kan bewaren.
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Pizzadeeg bewaren
Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen even weten hoe het moet. Daarna kun je zoveel pizza’s maken als je wilt! Mits je het deeg natuurlijk op de juiste manier bewaart.

Pizzadeeg maken (basisrecept)
Wil je het deeg voor een lange tijd bewaren? Dan kun je het deeg het beste invriezen. Zo blijft het 2 tot 3 maanden houdbaar. Haal het deeg hiervoor uit de koelkast en verdeel het in porties. Leg de gerezen bolletjes deeg vervolgens op een bord of (bak)plaat, dek af met plasticfolie en leg in de vriezer. Zodra het deeg bevroren is, kun je het deeg per stuk verpakken in plastic zakjes of plasticfolie. Op het moment dat je pizza’s gaat bakken, haal je het uit de vriezer en laat je het op kamertemperatuur komen.
Je kunt er ook voor kiezen om de pizzabodems los af te bakken, af te laten koelen en deze stuk voor stuk op dezelfde wijze in te vriezen. Op het moment dat je trek hebt in pizza, haal je deze uit de vriezer, laat je het ontdooien en beleg je het met tomatensaus en toppings.

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Onze tips

Kijktip: Chef’s Table Pizza op Netflix

Zelf pizza maken: hét recept dat je niet mag missen

Wat eet je op een pizza? Meer dan 100 toppings

De ultieme tips om zelf pizzadeeg te maken

Spinazie koken: zo doe je dat

Zo houd je fruitvliegjes weg uit je keuken: 10 slimme tips

De marinadehack die iedere BBQ-liefhebber moet kennen

Waarom jouw kip van de BBQ altijd droog is (en hoe je het oplost)

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Dit is de perfecte temperatuur voor je barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.