Foodies 07/2025
Top 50 van de zomer
cover van foodies zomernummer
Cover voor Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf pizzadeeg maken is niet alleen lekker, maar ook superleuk om te doen. Maar wat als je deeg overhoudt of juist alvast vooruit wilt werken voor een volgende pizzadag? Geen zorgen: pizzadeeg bewaren is makkelijker dan je denkt!

Lees verder na de advertentie

Ondanks dat supermarkten tegenwoordig vol liggen met “vers” deeg is er niets lekkerder dan zelf pizzadeeg maken. Maar we snappen best dat het handig is om altijd een voorraad in huis te hebben om uit te rollen op het moment dat je trek krijgt. Daarom delen wij hoe je het zelf maakt en hoe je dit pizzadeeg het beste kan bewaren.

Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pizzadeeg bewaren

Zelf pizzadeeg maken is helemaal niet zo moeilijk, je moet alleen even weten hoe het moet. Daarna kun je zoveel pizza’s maken als je wilt! Mits je het deeg natuurlijk op de juiste manier bewaart.

Wil je het deeg voor een lange tijd bewaren? Dan kun je het deeg het beste invriezen. Zo blijft het 2 tot 3 maanden houdbaar. Haal het deeg hiervoor uit de koelkast en verdeel het in porties. Leg de gerezen bolletjes deeg vervolgens op een bord of (bak)plaat, dek af met plasticfolie en leg in de vriezer. Zodra het deeg bevroren is, kun je het deeg per stuk verpakken in plastic zakjes of plasticfolie. Op het moment dat je pizza’s gaat bakken, haal je het uit de vriezer en laat je het op kamertemperatuur komen.

Je kunt er ook voor kiezen om de pizzabodems los af te bakken, af te laten koelen en deze stuk voor stuk op dezelfde wijze in te vriezen. Op het moment dat je trek hebt in pizza, haal je deze uit de vriezer, laat je het ontdooien en beleg je het met tomatensaus en toppings.

pizzadeeg maken en bewaren

Tip!

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!