Lees verder onder de advertentie
Zelf pizzadeeg maken
Lees verder onder de advertentie
Zelf pizza maken moeilijk? Zeker niet! Je hebt alleen maar het juiste recept nodig om pizzadeeg te maken als een pro. Daarom delen wij deze met je en geven we handige tips. De tomatensaus en toppings volgen daarna vanzelf. Dus stroop je mouwen op en ga aan de slag!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Pizzadeeg maken
Ondanks dat supermarkten tegenwoordig vol liggen met “vers” deeg is er niets lekkerder dan zelf pizzadeeg maken. Laat de rollen deeg in de supermarkt dus voortaan links liggen en ga zelf aan de slag met dit handige recept. Het basisrecept is simpel en de meeste ingrediënten heb je waarschijnlijk al in huis.
Je maakt het deeg voor 1 pizza als volgt: verdeel 200 g type 00-bloem over je werkblad en maak een kuiltje. Meng 2 el olijfolie, 10 g zout en een snufje suiker samen met de bloem. Los 6 g droge gist gist op in het lauwwarme water. Giet het water bij de bloem. Kneed met de hand tot een glad deeg ontstaat. Dit heeft even tijd nodig, en zeker wat liefde. Is het deeg te droog? Voeg een klein beetje water toe. Verpak het deeg in vershoudfolie en leg het in de koelkast. Laat het deeg minimaal één nacht rijpen. Haal de volgende ochtend het deeg uit de koelkast en laat het langzaam op kamertemperatuur komen. Geef dit zo’n acht uur de tijd. Rol daarna het deeg uit (op een met bloem bestrooid werkblad). Vorm met je handen een rond, dunne pizzabodem. Beleg de pizza naar hartenlust en bak ‘m vervolgens 10-15 minuten op minimaal 250 graden (boven- en onderwarmte). Dit recept is ook heel geschikt om mini pizza’s voor op de pizzarette mee te maken.
> naar het artikel zelf pizza maken: hét recept dat je niet mag missen
Zelf pizza maken
Zelf pizzadeeg maken is dus helemaal niet zo moeilijk als het lijkt. Vind jij het toch wat lastig om het deeg tot in de perfectie te kneden? Geen zorgen, wij hebben een paar handige tips voor je verzameld. Zo is het belangrijk om erop te letten dat je het deeg lang genoeg kneed. Want wanneer je het te kort kneed, wordt het niet soepel en elastisch. Houd dus zeker acht tot tien minuten je mouwen opgestroopt. Laat daarna het deeg ook lang genoeg rijzen zodat het luchtig kan worden en varieer vooral met verschillende toppings om je eigen favoriete pizza te creëren. Wat denk jij bijvoorbeeld van deze heerlijke pizza recepten?
Pizza napoletana
Rond Rome en buiten Italië is deze pizza met ansjovis bekend als napoletana, in de rest van Italië heet hij pizza romana. Hoe je ‘m ook noemt, probeer de combinatie zeker wanneer je zelf pizzadeeg gaat maken.
> naar het recept: pizza napoletana
Pizza pepperoni
Liever vlees dan vis? Dan is de pizza pepperoni wat voor jou. De worst is de smaakmaker van deze pizza en laat menig hart sneller kloppen. Deze mini pizza’s zijn heel geschikt om te maken op de pizzarette.
> naar het recept: pizza pepperoni
Pizza porcini met truffel en fontina
Een pizza bianca maak je, zoals in dit recept, zonder tomatensaus. Dat heb je ook niet nodig want de decadente truffel en fontina geven meer dan genoeg smaak.
> naar het recept: pizza porcini met truffel en fontina
Lees ook:
Kijktip: Chef’s Table Pizza op Netflix
Zelf pizza maken: hét recept dat je niet mag missen
Ervaringen van het testpanel: pizza bakken op de Big Green Egg
Onze tips
Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.
Lees verder onder de advertentie