Terug naar Pizza ‘garnalencocktail’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Recepten

Pizza ‘garnalencocktail’

Eenvoudig35 minuten bereiden45 minuten wachten

Ingrediënten

  • 100 ml naturel tomatensaus
  • 100 g grote garnalen - panklaar
  • 50 g belegen kaas - geraspt
  • ½ kropje ijsbergsla - in dunne reepjes
  • 1 kleine rode ui - in dunne ringen
  • cocktailsaus
  • evt. bakpapier
  • Voor het deeg:
  • 200 g bloem type 00 - bijv. La Tua Farina
  • 1 tl instantgist
  • ½ tl zout
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tomatenpuree
Kook mee!

Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!

Bereiding

1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg met 120 ml water in ca. 15 minuten tot een soepel en elastisch deeg dat niet meer aan je handen plakt. Vorm een bol van het deeg en laat het afgedekt ca. 40 minuten rijzen op een warme plek.

2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C). Het liefst met een pizzasteen erin, maar een zware bakplaat werkt ook. Kneed het deeg kort door op een met bloem bestoven werkblad en laat het 5 minuten rusten.

3. Druk het deeg met je vingertoppen uit tot een cirkel van ca. 30 cm Ø. Als je een pizzaschep hebt is het handig om het deeg daar nu alvast op te leggen. Zorg dan dat er precies genoeg bloem (of nog beter: semolinameel) onder het deeg zit zodat het makkelijk van de schep afglijdt. Gebruik je een bakplaat? Leg het deeg dan op een vel bakpapier zodat je het belegde resultaat gemakkelijk op de hete bakplaat schuift.

4. Bestrijk het deeg met de tomatensaus. Beleg met de garnalen en de kaas. Laat de pizza voorzichtig op de hete steen glijden of leg hem op de bakplaat. Bak de pizza ca. 8 minuten tot het deeg blakert aan de randen en de kaas goed gesmolten is. Maak de pizza af met de ijsbergsla, de rode ui en de cocktailsaus.

Per portie: ca. 622 kcal
30 g eiwit | 19 g vet | 80 g koolhydraten

Foto’s & receptuur: Willem van Santen