Pizza met gerookte zalm en lente-ui
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking van de broodmix. Meng de crème fraîche, de mierikswortel, de sjalot, de parmezaan en een beetje peper.
Meng de stukken lente-ui met 1 el olijfolie, zout en peper en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bak ze ca. 5 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C).
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk deel uit tot een dunne pizza op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of een pizzasteen. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pizza’s. Verdeel de zalm in stukken en de lente-ui over de pizza’s en bestrooi met zwarte peper. Bak de pizza’s in 10-15 minuten krokant in de oven. Meng de rucola met een scheutje olijfolie en het citroensap en verdeel over de pizza’s voor het serveren. Bestrooi eventueel met wat extra geraspte parmezaan.