Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
pizza met gerookte zalm en lente-ui

Pizza met gerookte zalm en lente-ui

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking van de broodmix. Meng de crème fraîche, de mierikswortel, de sjalot, de parmezaan en een beetje peper.

  2. Meng de stukken lente-ui met 1 el olijfolie, zout en peper en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bak ze ca. 5 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C).

  3. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk deel uit tot een dunne pizza op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of een pizzasteen. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pizza’s. Verdeel de zalm in stukken en de lente-ui over de pizza’s en bestrooi met zwarte peper. Bak de pizza’s in 10-15 minuten krokant in de oven. Meng de rucola met een scheutje olijfolie en het citroensap en verdeel over de pizza’s voor het serveren. Bestrooi eventueel met wat extra geraspte parmezaan.

Per portie: 615 kcal | 36 g koolhydraten | 25 g eiwit | 40 g vet

Pizza met gerookte zalm en lente-ui voor twee personen. Deze 'pizza bianca' zonder tomaat heb je makkelijk en snel belegd.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking van de broodmix. Meng de crème fraîche, de mierikswortel, de sjalot, de parmezaan en een beetje peper.
  2. Meng de stukken lente-ui met 1 el olijfolie, zout en peper en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bak ze ca. 5 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C).
  3. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk deel uit tot een dunne pizza op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of een pizzasteen. Verdeel het crème-fraîchemengsel over de pizza’s. Verdeel de zalm in stukken en de lente-ui over de pizza’s en bestrooi met zwarte peper. Bak de pizza’s in 10-15 minuten krokant in de oven. Meng de rucola met een scheutje olijfolie en het citroensap en verdeel over de pizza’s voor het serveren. Bestrooi eventueel met wat extra geraspte parmezaan.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:



[basedriverform id="75455" title="false" description="false"]

Per portie: ca. 615 kcal
25 g eiwit | 40 g vet | 36 g koolhydraten
Receptuur en foto © Olive Magazine / Immediate Media

Een pizza zonder deeg kan ook, met zoete aardappel als bodem.

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Receptuur en foto © Olive Magazine / Immediate Media

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)