Foodies 02/2025
Aziƫ
cover Azie
pizza met gerookte zalm en lente-ui

Pizza met gerookte zalm en lente-ui

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Pizza met gerookte zalm en lente-ui voor twee personen. Deze 'pizza bianca' zonder tomaat heb je makkelijk en snel belegd.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 180Ā°C). Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking van de broodmix. Meng de crĆØme fraĆ®che, de mierikswortel, de sjalot, de parmezaan en een beetje peper.

  2. Meng de stukken lente-ui met 1 el olijfolie, zout en peper en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bak ze ca. 5 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 240Ā°C / hetelucht: 220Ā°C).

  3. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk deel uit tot een dunne pizza op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of een pizzasteen. Verdeel het crĆØme-fraĆ®chemengsel over de pizzaā€™s. Verdeel de zalm in stukken en de lente-ui over de pizzaā€™s en bestrooi met zwarte peper. Bak de pizzaā€™s in 10-15 minuten krokant in de oven. Meng de rucola met een scheutje olijfolie en het citroensap en verdeel over de pizzaā€™s voor het serveren. Bestrooi eventueel met wat extra geraspte parmezaan.

Per portie: 615 kcal | 36 g koolhydraten | 25 g eiwit | 40 g vet

Receptuur en foto © Olive Magazine / Immediate Media

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (2 stemmen)