
Pizza met gerookte zalm en lente-ui
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200Ā°C / hetelucht: 180Ā°C). Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking van de broodmix. Meng de crĆØme fraĆ®che, de mierikswortel, de sjalot, de parmezaan en een beetje peper.
Meng de stukken lente-ui met 1 el olijfolie, zout en peper en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Bak ze ca. 5 minuten in de oven. Neem ze uit de oven en verhoog de temperatuur van de oven (elektrisch: 240Ā°C / hetelucht: 220Ā°C).
Verdeel het deeg in 2 stukken en rol elk deel uit tot een dunne pizza op een met bloem bestoven werkblad. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat of een pizzasteen. Verdeel het crĆØme-fraĆ®chemengsel over de pizzaās. Verdeel de zalm in stukken en de lente-ui over de pizzaās en bestrooi met zwarte peper. Bak de pizzaās in 10-15 minuten krokant in de oven. Meng de rucola met een scheutje olijfolie en het citroensap en verdeel over de pizzaās voor het serveren. Bestrooi eventueel met wat extra geraspte parmezaan.