Bereiding

De lekkerste pizza’s maak je met verse, lokale producten. Als topping kozen we mooie ingrediënten uit eigen streek.

  1. 1 Pel en snipper de ui en de knoflook. Fruit de ui en de knoflook ca. 4 minuten in 1 el olijfolie. Voeg de gepelde tomaten toe en kook
    10-15 minuten op laag vuur. Pureer de saus met een staafmixer en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C).
  2. Rol het deeg uit op een bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomatensaus. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de saus. Snijd de cervelaat in dunne plakjes en verdeel over de mozzarella. Bak de pizza in 10-15 minuten goudbruin en krokant in de oven.
  3. Verdeel de basilicumblaadjes en 2 el olijfolie over de pizza en snijd hem in stukken.

*Eventueel vervangen door Tante Fanny speltpizzadeeg.
**Bijv. Hollandse buffelmozzarella