Bereiding

1. Doe voor het deeg 500 g bloem in een kom en meng met het zout en de suiker. Voeg de gist, de olie en 270 ml lauwwarm water toe en kneed 8-10 minuten met de deeghaken van een mixer of met je handen tot een glad, elastisch deeg. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen.

2. Strooi wat bloem over je werkblad. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke delen. Dek af met een theedoek en laat het deeg ca. 30 minuten verder rijzen.

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 230°C). Meng in een kom de groenten met 1 el olijfolie en wat zout. Roer de crème fraîche los en breng op smaak met zout en peper.

4. Rol iedere portie deeg op een vel bakpapier dun en rond uit. Bestrijk met de crème fraîche en beleg met de groenten. Strooi het venkelzaad over de pizza’s en verdeel er de brie over. Bestrijk de randen van de pizza’s met olijfolie. Bak de pizza’s op een bakplaat of ovenplateau na elkaar in ca. 10 minuten knapperig en gaar in de oven. Garneer met de geraspte sinaasappelschil.

Per portie: ca. 874 kcal
26 g eiwit | 43 g vet | 94 g koolhydraten

TIP! Wil je niet alleen koken zonder vlees en vis, maar ook zonder dierlijk stremsel? Kies dan bij blauwe kaas, brie, manchego en pesto voor een vegetarische variant waarbij microbieel stremsel is gebruikt.

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren