Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Speltcalzone met venkel-tomatensaus

Speltcalzone met venkel-tomatensaus

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schenk het water in een kom en los het zout erin op. Meng er ca. 100 g speltmeel doorheen. Meng de gist door het papje. Meng geleidelijk het overige speltmeel erdoorheen zonder te kneden. Voeg 3 el olie toe en kneed in ca. 10 minuten tot een glad en soepel deeg.

  2. Laat het deeg in een met olie ingevette kom afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek 1-2 uur rijzen.

  3. Maak de venkel schoon en bewaar het loof. Snijd de venkel grof. Pel en snipper de uien en de knoflook. Was de tomaten en snijd ze grof.

  4. Verhit 2 el olie in een grote pan en fruit er de venkel, de ui en de knoflook ca. 3 minuten in. Voeg de tomaten en het venkelzaad toe. Breng op smaak met zout en peper. Gaar ca. 10 minuten op laag vuur. Meng het venkelloof erdoorheen.

  5. Verdeel het deeg op een met speltmeel bestoven werkblad in 4 bolletjes. Dek af met een theedoek en laat minimaal 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C).

  6. Leg elk bolletje op een stuk bakpapier en vorm met de hand 4 dunne pizza’s van het deeg. Verdeel ¼ deel van de saus over de helft van elke pizza, klap ze dubbel en knijp de randen goed dicht tot mooie calzones. Bak ze in ca. 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.

Per portie: 926 kcal | 146 g koolhydraten | 25 g eiwit | 20 g vet

Foto’s: Sven Benjamins Receptuur &a foodstyling: Nadia Zerouali

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)