Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pizza met zoete aardappel, knoflook en geitenkaas

Pizza met zoete aardappel, knoflook en geitenkaas

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur en 40 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 40 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur wachttijdca. 1 u. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Halveer de zoete aardappels en leg ze met de ongepelde teentjes knoflook in een ovenschaal. Bedruip met 1 el olijfolie en bestrooi met wat zout. Rooster het geheel ca. 45 minuten in de oven tot zowel de zoete aardappels als de knoflooktenen zacht en een beetje gekaramelliseerd zijn. Neem uit de oven en laat afkoelen.

  2. Doe intussen voor het deeg 300 g bloem, de gist, 2 el olie, het zout en 175 ml lauwwarm water in een grote kom en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg. Maak een bol van het deeg en leg het deeg in een schone, met olie ingevette kom. Dek de kom af en laat het deeg op een warme plaats ca. 1 uur rijzen.

  3. Pel de schil van de zoete aardappels. Druk de knoflookteentjes uit hun schil. Trek de zoete aardappel in stukjes uit elkaar en prak er de knoflook doorheen. Maak het mengsel niet te fijn zodat de structuur van de zoete aardappels intact blijft.

  4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 240°C / hetelucht: 220°C) met een bakplaat of pizzasteen erin. Leg de bol deeg op een met bloem bestoven werkblad. Druk het deeg vanuit het midden met je vingertoppen uit tot een platte schijf van ca. 35 cm Ø. Zorg dat je de rand rondom niet platdrukt, deze mag wat dikker blijven. Leg het deeg voorzichtig op bakpapier.

  5. Verdeel het zoete-aardappelmengsel over het deeg (laat de rand rondom vrij). Bedruip met wat olijfolie en bestrooi met grof zeezout en zwarte peper. Snijd de rol geitenkaas in plakjes en verdeel ze over de pizza. Strooi er nog wat venkelzaadjes overheen. Bak de pizza in ca. 12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verdeel de basilicumblaadjes over de pizza en serveer direct.

Per portie: 616 kcal | 69 g koolhydraten | 19 g eiwit | 28 g vet

Foto’s & receptuur: Willem van Santen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)