Bereiding

Italiaanse picknick

Heerlijk voor thuis, maar ook perfect voor een Italiaanse picknick. Drink er net als de Italianen een ijskoud biertje of wit wijntje bij en niemand maakt je nog iets. Viva Italia! Kijk voor verkrijgbaarheid bij jou in de buurt op de website van Tante Fanny

  1. Snijd de pancetta in blokjes. Pel en snipper de knoflook. Was de oregano, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de oregano fijn. Bak de pancetta in ca. 4 minuten goudbruin in de olijfolie. Voeg de knoflook en de oregano toe en bak nog ca. 2 minuten. Snijd de artisjokharten in kwarten en voeg toe. Neem van het vuur en breng het geheel op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C). Rol het pizzadeeg met het bakpapier af op een bakplaat en halveer het in de breedte. Verdeel de crème fraîche er met de bolle kant van een lepel overheen. Verdeel het artisjokmengsel over de rechterkant van de deegstroken. Scheur de mozzarella in repen en verdeel hem eroverheen.
  3. Vouw de pizzabodems dubbel en druk de deegranden stevig aan met een vork. Bak de calzones in ca. 15 minuten goudbruin en gaar in de oven. Serveer de calzones met een frisse tomatensalade.

Stap-voor-stap video