Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Pizza calzone met meiknol, aubergine en pesto

Pizza calzone met meiknol, aubergine en pesto

In samenwerking met de Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

  • en 30 minuten wachttijd en 30 min. wachttijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de salade

Voor het deeg

Bereiding

  1. 1. Doe voor het deeg 500 g bloem in een kom en meng met het zout en de suiker. Voeg de gist, de olie en 270 ml lauwwarm water toe en kneed 8-10 minuten met de deeghaken van een mixer of met je handen tot een glad, elastisch deeg. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen.

  2. 2. Strooi wat bloem over je werkblad. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke delen. Dek af met een theedoek en laat het deeg ca. 30 minuten verder rijzen.

  3. 3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de vegetarische kipstukjes in ca. 3 minuten krokant in. Voeg de aubergine en de meiknol toe en bak ca. 5 minuten verder. Haal de pan van het vuur en roer de pesto erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 230°C). Rol iedere portie deeg op een vel bakpapier dun en rond uit. Beleg de helft van iedere deegcirkel met de pestovulling en klap de andere helft erover. Druk de randen goed dicht, vouw ze naar binnen en bestrijk met olijfolie. Bak de pizza’s op een bakplaat of ovenplateau in ca. 10 minuten knapperig en gaar in de oven. Meng intussen alle ingrediënten voor de salade in een kom. Serveer de calzone met de salade.

Per portie: 874 kcal | 97 g koolhydraten | 28 g eiwit | 39 g vet

Kun je geen meiknol vinden? De calzone is ook lekker met blokjes koolrabi of courgette.1. Doe voor het deeg 500 g bloem in een kom en meng met het zout en de suiker. Voeg de gist, de olie en 270 ml lauwwarm water toe en kneed 8-10 minuten met de deeghaken van een mixer of met je handen tot een glad, elastisch deeg. Dek de kom af met een theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen.

2. Strooi wat bloem over je werkblad. Verdeel het gerezen deeg in 4 gelijke delen. Dek af met een theedoek en laat het deeg ca. 30 minuten verder rijzen.

3. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak er de vegetarische kipstukjes in ca. 3 minuten krokant in. Voeg de aubergine en de meiknol toe en bak ca. 5 minuten verder. Haal de pan van het vuur en roer de pesto erdoorheen. Breng op smaak met zout en peper.

4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 230°C). Rol iedere portie deeg op een vel bakpapier dun en rond uit. Beleg de helft van iedere deegcirkel met de pestovulling en klap de andere helft erover. Druk de randen goed dicht, vouw ze naar binnen en bestrijk met olijfolie. Bak de pizza’s op een bakplaat of ovenplateau in ca. 10 minuten knapperig en gaar in de oven. Meng intussen alle ingrediënten voor de salade in een kom. Serveer de calzone met de salade.

Per portie: ca. 874 kcal
28 g eiwit | 39 g vet | 97 g koolhydraten

TIP! Wil je niet alleen koken zonder vlees en vis, maar ook zonder dierlijk stremsel? Kies dan bij blauwe kaas, brie, manchego en pesto voor een vegetarische variant waarbij microbieel stremsel is gebruikt.

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)