Foodies 02/2025: Aziƫ
Aziƫ
cover Azie
Rijstvelpizza met courgette

Rijstvelpizza met courgette

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Verhit de plantaardige olie in een kleine pan, voeg de lente-ui toe en bak met het zout ca. 2 minuten, tot de lente-ui is geslonken. Houd apart.

  2. Verhit een grillpan en gril de plakjes courgette 2-3 minuten aan elke zij de tot ze grillstrepen hebben. Houd apart.

  3. Leg een vel rijstpapier op een snijplank, verdeel er Ā½ el lente-ui met aanhangende olie over en dek af met nog een vel rijstpapier. Druk de vellen op elkaar, zodat ze aan elkaar vastplakken. Verdeel de gegrilde en de geraspte courgette, en 3 courgettebloemen (eventueel doormidden gescheurd) erover. Breek 3 kwarteleitjes erbovenop. Herhaal met de overige ingrediĆ«nten om 4 pizzaā€™s te maken.

  4. Leg een rijstvelpizza op een rooster boven het fornuis, zet het fornuis laag en beweeg de pizza elke 10 seconden een beetje met een keukentang. Bak 4-5 minuten tot de bodem en de randjes krokant zijn en het eiwit gaar. Herhaal met de overige pizzaā€™s. Bestrooi met de koriander en het basilicum en besprenkel met de chiliolie. Als je geen gasfornuis hebt, zet dan een grillpan 5-7 minuten op middelhoog vuur en leg de pizza erin, maar verplaats hem niet. Bak tot de eieren gestold zijn. Je kunt de pizzaā€™s ook 3-4 minuten onder de grill van de oven leggen. Serveer direct en knip de pizzaā€™s met een schaar in stukken.

Per portie: 237 kcal | 21 g koolhydraten | 7 g eiwit | 14 g vet

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Uyen Luu Fotoā€™s: Uyen Luu Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)