Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Rijstvelpizza met courgette

Rijstvelpizza met courgette

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verhit de plantaardige olie in een kleine pan, voeg de lente-ui toe en bak met het zout ca. 2 minuten, tot de lente-ui is geslonken. Houd apart.

  2. Verhit een grillpan en gril de plakjes courgette 2-3 minuten aan elke zij de tot ze grillstrepen hebben. Houd apart.

  3. Leg een vel rijstpapier op een snijplank, verdeel er ½ el lente-ui met aanhangende olie over en dek af met nog een vel rijstpapier. Druk de vellen op elkaar, zodat ze aan elkaar vastplakken. Verdeel de gegrilde en de geraspte courgette, en 3 courgettebloemen (eventueel doormidden gescheurd) erover. Breek 3 kwarteleitjes erbovenop. Herhaal met de overige ingrediënten om 4 pizza’s te maken.

  4. Leg een rijstvelpizza op een rooster boven het fornuis, zet het fornuis laag en beweeg de pizza elke 10 seconden een beetje met een keukentang. Bak 4-5 minuten tot de bodem en de randjes krokant zijn en het eiwit gaar. Herhaal met de overige pizza’s. Bestrooi met de koriander en het basilicum en besprenkel met de chiliolie. Als je geen gasfornuis hebt, zet dan een grillpan 5-7 minuten op middelhoog vuur en leg de pizza erin, maar verplaats hem niet. Bak tot de eieren gestold zijn. Je kunt de pizza’s ook 3-4 minuten onder de grill van de oven leggen. Serveer direct en knip de pizza’s met een schaar in stukken.

Per portie: 237 kcal | 21 g koolhydraten | 7 g eiwit | 14 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Uyen Luu Foto’s: Uyen Luu Styling: Hannah Wilkinson Foodstyling: Adam Bush

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)