Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Tijmpizza met olijf en ansjovis

Tijmpizza met olijf en ansjovis

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng 375 g bloem met de gist, 1 el olijfolie en ½ tl zout in een kom. Voeg al roerend met een houten lepel 200 ml lauwwarm water toe. Kneed het geheel in minimaal 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Voeg eventueel nog wat lauwwarm water toe als het deeg te droog is. Vet een kom in met olijfolie en doe het deeg erin. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook er ca. 3 minuten in. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met een staafmixer. Kook de saus 20-30 minuten op laag vuur. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 275°C /hetelucht: 250°C). Was de tomaten en halveer ze. Was de tijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Laat de ansjovisfilets uitlekken en halveer ze in de lengte. Halveer de cherrytomaten.

  4. Druk en rek het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne plak. Gebruik geen deegroller, zodat je mooie dikke randen overhoudt. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel er de tomatensaus overheen. Verdeel de cherrytomaten, de tijm en de olijven erover. Verdeel de ansjovis erover. Bedruppel met 2 el olijfolie en bak de pizza in 10-15 minuten goudbruin in de oven. Neem uit de oven en bedruppel met de chili-olie.

per tutti

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)