Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
BBQ-kippizza

BBQ-kippizza

  • Eenvoudig

  • 55 minuten bereidingstijd55 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Voor de pizzabodem

Voor de topping

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220⁰C / hetelucht: 200⁰C). Doe voor de pizzabodem de bloem in een keukenmachine met deeghaken of in een kom en voeg de gist, het zout, de olie en 200 ml warm water toe. Breng samen tot een zacht deeg en kneed ca. 5 minuten in de keukenmachine of ca. 10 minuten met de hand op een werkblad. Het deeg is plakkerig, maar probeer niet te veel extra bloem toe te voegen. Doe het deeg terug in de kom en dek af met een theedoek terwijl je de topping maakt.

  2. Halveer voor de topping de paprika’s en de uien en snijd ze in reepjes. Meng ze met de olie en het venkelzaad en bak ca. 15 minuten in de oven. Meng intussen de barbecuesaus en de tomatenpuree met 5 el water.

  3. Neem het deeg uit de kom en druk het op de bodem en tegen de zijkanten van een ingevet bakblik (25×35 cm). Kneed het deeg niet, omdat het dan te elastisch wordt en weer krimpt. Bestrijk het deeg met ⅔ van het barbecuesausmengsel, voeg de kip toe aan de rest van de saus en schep goed om.

  4. Neem de geroosterde paprika en ui uit de oven en verdeel over de pizzabodem. Bestrooi met de tomaten en verdeel de BBQ-kip er gelijkmatig over. Bestrooi met de kaas en bak ca. 15 minuten, of tot de bodem gaar is. Serveer met een salade, zoals een gezonde koolsla.

Per portie: 448 kcal | 54 g koolhydraten | 27 g eiwit | 11 g vet

© BBC Good Food / Immediate Media Receptuur: Sara Buenfeld Foto’s: Mike English Styling: Faye Wears Foodstyling: Sante

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)