Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Bloemkoolpizza

Pizza met tomaat, gerookte zalm en rucola

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Kneed de bloem met de gist, het zout,150 ml lauwwarm water en 2 el olijfolie tot een stevig en soepel deeg. Pak het pizzadeeg in en laat minimaal 2 uur rusten in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 225°C / hetelucht: 200°C / gas: stand 4). Rol het deeg gelijkmatig uit. Meng de Provençaalse kruiden met de tomatenpuree en 2 el olijfolie. Strijk de puree over de pizzabodem. Pel de uien en snijd ze in fijne ringen. Verdeel de ui over de pizza en bak de pizza in ca. 10 min. goudbruin en gaar.

  3. Snijd de zalm in reepjes. Halveer de cherrytomaatjes en meng ze met de zalm, de rucola, de gemengde sla en 2 el olijfolie. Haal de pizza uit de oven, laat 2 minuten afkoelen en verdeel het tomaten-zalmmengsel erover.

Per portie: 537 kcal | 58 g koolhydraten | 25 g eiwit | 22 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)