Pizza margherita uit Eat, Pray, Love
Gemiddeld
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
45 minuten wachttijd45 min. wachttijd
Advertentie
Bereiding
1. Maak op je werkblad een kuiltje in de bloem, strooi de gist aan de ene kant van de bloem en een snufje zout aan de andere kant over de bloem. Schenk 100 ml lauwwarm water en 50 ml olijfolie in het kuiltje en roer met je vingers steeds een beetje meer bloem bij het water tot er een samenhangend deeg ontstaat.
2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 270°C / hetelucht: 250°C) met een grote bakplaat of pizzasteen erin. Kneed het deeg ca. 5 minuten goed door tot een zacht en glad deeg. Laat het deeg ca. 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
3. Fruit de ui en de knoflook in een beetje olijfolie. Bak de tomatenpuree kort mee. Voeg 150 ml water en de oregano toe en laat op middelhoog vuur indikken tot een stevige rode saus.
4. Kneed het deeg door en rol het op bakpapier uit tot een dunne pizzabodem. Verdeel de saus over de bodem. Snijd de vleestomaat en de mozzarella in dunne plakken en verdeel ze over de bodem. Strooi het venkelzaad eroverheen.
5. Leg de pizza op de gloeiendhete bakplaat en bak hem af tot het deeg aan de randen goudbruin is en de kaas mooi gesmolten. Verdeel na het bakken de rucola over de pizza en druppel er een beetje olijfolie overheen.