Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
pizza opnieuw opwarmen

Pizza opnieuw opwarmen: zo blijft de korst knapperig

Advertentie

Gisteren pizza gegeten en nog wat puntjes over? Voor sommige mensen is dit ondenkbaar. Maar wij begrijpen heel goed dat je ogen soms groter zijn dan je maag. Bewaar de puntjes dan gewoon want je kunt pizza opwarmen in de pan, oven of magnetron. Wij delen hoe!

Mocht jij pizza over hebben, gooi deze restjes dan vooral niet weg, maar warm ze weer op. Veel mensen doen dat niet omdat ze bang zijn dat het resultaat niet is zoals het zou moeten zijn. Niet zonder reden, want als je het verkeerd aanpakt kan het deeg heel droog of je juist slap worden. Wil je dat voorkomen en pizza opwarmen als een pro? Lees dan snel verder.

Wil je iedere week handige kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pizza opnieuw opwarmen: in de oven?

Pizza is een waanzinnig populair gerecht. Niet gek dus om de restjes te bewaren om hier op een later moment van te kunnen genieten. Gelukkig is pizza opnieuw opwarmen helemaal niet moeilijk en wanneer je deze handig tips opvolgt smaakt ‘ie als vers uit de oven.

Verrassend genoeg is opnieuw opwarmen in de oven niet de beste manier. Dit duurt namelijk relatief lang en de pizza wordt meestal niet gelijkmatig verwarmd. Het resultaat? Een pizzabodem die deels verbrand of uitgedroogd is en niet overal even warm. Zonde!

Pizza opwarmen in de magnetron

Opwarmen in de magnetron is helaas ook geen goed idee. Hierbij wordt de warmte ook niet gelijkmatig verdeeld, waardoor de kaas je tong kan verbranden terwijl de bodem nog slap is.

Pizza opwarmen in pan: de juiste manier

Maar hoe moet je pizza dan wel opnieuw opwarmen? In de pan! Verwarm hiervoor een keukenpan op middelhoog vuur. Voeg geen boter of olie toe en leg er de pizzastukken in zodra de pan goed heet is. Giet er een paar druppels water bij en dek de pan snel af met een deksel. Zet het vuur laag en wacht een paar minuten zodat de pizza in de pan kan stomen. Na ongeveer vijf minuten is de korst goed knapperig, de kaas gesmolten en kun je gaan smullen.

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Kan zich niet voorstellen dat mensen vergeten te eten. Zelf weet ze namelijk voor het slapen gaan al wat ze gaat ontbijten. Poffertjes zijn haar guilty pleasure. Lust bijna alles, behalve gekookte eieren. Toch is avocado toast met een gepocheerd ei gek genoeg favoriet.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!