Advertentie
Overgebleven restjes pesto
Een potje pesto is bijna altijd net wat te veel. Het resultaat? Een geopend potje met restjes pesto erin dat staat te vergaan in je koelkast. Hartstikke zonde want het is een waanzinnig smaakmaker! Lees snel verder om erachter te komen in welke gerechten je deze restjes kan verwerken.
Iedere week de beste kooktips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Pesto bewaren
Helaas blijft een potje pesto niet eeuwig goed. Zodra je het geopend hebt, is het volgens het Voedingscentrum nog vier dagen in de koelkast houdbaar. Wil je jouw restjes pesto liever wat langer bewaren? Je kunt het ook invriezen in bijvoorbeeld een ijsblokjeshouder. De ingevroren pesto blijft tot wel drie maanden goed.
Soep
Een lepeltje pesto geeft gelijk waanzinnig veel smaak. Je hebt dus ook niet veel nodig om je gerecht next level te tillen. Het is een bijvoorbeeld een heerlijke toevoeging aan soep en dat bewijzen onze recepten maar al te graag. Wat denk je van pompoensoep met oregano-walnootpesto, romige venkelsoep met zongedroogde tomaat en pesto, prei-minestrone met witte bonen en peterseliepesto of aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen?
> naar het recept voor aardappelsoep met kappertjespesto en gebakken paddenstoelen
Dressings en marinades
Op zichzelf is het natuurlijk al een gruwelijk lekkere saus maar wist je dat je er ook heerlijke dressings en marinades van kunt maken? Smeer bijvoorbeeld je vlees, zoals speklappen, met de ermee in. De pestosmaak zal in het vlees trekken wat zorgt voor een lekkere smaak. Een dressing is ook zo gemaakt. Pro-tip: voeg de ingrediënten toe aan het potje en schudden maar! Zo krijg je eenvoudig alle restjes pesto uit het potje en gaat er niks verloren.
> naar het recept voor pesto-speklapjes met courgettelinten
Pesto over? Smeer het op brood
Bij de borrel is het net als kruidenboter een klassieke dip. Maar op je bammetje is het minstens net zo lekker. Smeer het gerust als beleg op je boterham. Of nog lekkerder: maak je eigen pizzabrood. Hiervoor verdeel je de pesto samen met ricotta over het brood en beleg je het met tomaten en mozzarella. Even in de oven en smullen maar!
> naar het recept voor pizzabroodjes met pesto en mozzarella
Borrelbrood
Een borrel zonder broodjes is als koffie zonder koekje: het hoort er gewoon echt bij. Toen we een foto van dit heerlijke borrelbrood deelde op social media, werden we overspoeld met enthousiaste reacties. Dat is niet zo gek, want deze beauty smaakt net zo lekker als hij eruit ziet. In 40 minuten staat dit geniale brood al op tafel en je maakt ‘m met – je raadt het al – pesto! Dit brood is voor iedereen die eens iets anders wil dan het standaard stokbrood met kruidenboter.
> naar het recept voor pesto-olijvenbrood
Meer lezen over pesto:
7x de lekkerste recepten met pasta & pesto
No waste: zo maak je groenteloof pesto
Dit zijn de lekkerste pesto variaties
Onze tips
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Het verschil tussen gewone aardappel en zoete aardappel: wat is gezonder?
Pompoensoorten: dit zijn de verschillen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.