Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
pesto-olijvenbrood

Voor bij de borrel: pesto-olijvenbrood

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Meng in een kom 375 g bloem, 1 tl zout, de gist en 4 el olijfolie tot een kruimelig geheel. Voeg geleidelijk al knedend 250 ml lauwwarm water toe. Kneed het geheel in ca. 15 minuten tot een glad en soepel deeg. Laat het deeg afgedekt op een warme plek ca. 1 uur en 30 minuten rijzen.

  2. 2. Was de basilicum en schud het droog. Pluk de blaadjes van de takjes. Rooster de pijnboompitten in een droge pan goudbruin. Hak de olijven, de kappertjes, het basilicum en de helft van de pijnboompitten fijn. Rasp de pecorino en meng erdoorheen met 1 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad en rol het dun uit. Snijd vierkantjes van ca. 8×8 cm van het deeg. Bestrijk alle vierkantjes met het olijvenmengsel en zet ze rechtop tegen elkaar in een met olie ingevet cakeblik. Laat afgedekt ca. 45 minuten rijzen op een warme plek.

  4. 4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C). Bak het brood in 35-40 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verlaag na 20 minuten de oventemperatuur (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Bestrooi met de overige pijnboompitten.

Per portie: 430 kcal | 40 g koolhydraten | 14 g eiwit | 23 g vet

Foto's: Willem van Santen, Foodstyling & receptuur: Willem van Santen, Styling: Willemijn van der Kamp

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)