Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Upside-down panpizza

Upside-down panpizza

In samenwerking met Mutti
  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Advertentie

Stuks
2

Ingrediënten

Voor het deeg

Benodigdheden

zware gietijzeren pan Ø 24 cm

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de gist met het water in een maatbeker en laat eventjes staan. Doe de rest van de ingrediënten in een kom. Voeg het water toe en kneed met je handen of met een (hand)mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg. Strooi een klein beetje bloem op het werkblad en kneed het deeg nog een beetje door. Laat het deeg ca. 15 minuten rusten onder een schone theedoek.

  2. Maak na ca. 15 minuten 2 gelijke bollen van het deeg en laat deze nog ca. 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

  3. Verwarm de oven (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Rol 1 bol pizzadeeg uit tot de maat van een stevige gietijzeren pan met dikke bodem. Doe de tomaten in een kommetje en halveer ze met mes en vork. Meng de tomaten met de gedroogde oregano en wat zout en peper.

  4. Beleg de bodem van de pan met de helft van de gehalveerde tomaten, de helft van de champignons, de helft van de groene peper, de helft van de ui, ½ el olijfolie en de helft van de mozzarella. Lepel er wat tomatensaus uit het kommetje overheen. Leg het pizzadeeg voorzichtig over de pan en duw de randen van het deeg naar binnen.

  5. Zet de pan in de oven en bak de pizza in 20-25 minuten gaar en goudbruin. Neem de pan uit de oven en laat ca. 5 minuten staan. Plaats een plat bord op de pan en draai in één vloeiende beweging de pan om zodat de deegkant beneden is.

  6. Garneer de pizza met 4 plakken parmaham, parmezaansnippers en vers basilicum. Bak de tweede pizza op dezelfde wijze

Per portie (8): 249 kcal | 25 g koolhydraten | 12 g eiwit | 11 g vet

Receptuur: Jacqueline Sluijter Fotografie: Sander Damen

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)