Pizza met zoete aardappel, fontina en pesto
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd
Advertentie
Bereiding
Meng voor het deeg de gist met het water en 2 el van de bloem tot een glad papje. Voeg het zout en de rest van de bloem toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat niet meer aan je handen plakt. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
Vorm een strakke bol van het deeg en leg het op een ingevet bakblik. Dek af en laat nog ca. 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C), bij voorkeur met een pizzasteen erin. Verpak de zoete aardappel, de rode ui, venkelzaadjes en wat olijfolie in aluminiumfolie en vouw dicht. Pof het geheel ca. 30 minuten in de oven, tot de zoete aardappel zacht is. Neem uit de oven en laat afkoelen.
Prak de zoete aardappel en rode ui grof met een vork. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Druk vanuit het midden met je vingertoppen het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm Ø. Schuif het deeg voorzichtig op een stuk bakpapier of op een pizzaschep. Verdeel het zoete-aardappelmengsel erover. Bestrooi met de fontina en de pompoenpitten. Besprenkel met wat olijfolie. Schuif de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin en gaar. Schep er direct uit de oven wat pesto op, bestrooi met basilicumblaadjes en serveer direct.