
Spiraalpizza
Gemiddeld
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
ca. 2 uur en 30 minuten wachttijdca. 2 u. en 30 min. wachttijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor het deeg de bloem in een ruime mengkom en voeg het zout, de gist en de olijfolie toe. Roer door en schenk voorzichtig het water erbij. Kneed met je handen goed door elkaar.
Bestuif je werkblad met wat bloem en kneed het deeg ca. 10 minuten. Maak een bol van het deeg en leg in een ruime, licht ingevette kom. Dek de kom af met een licht vochtige theedoek en laat ca. 2 uur rijzen.
Verwarm de oven (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Doe voor de saus de polpa in een pan. Roer de Italiaanse kruiden, het knoflookpoeder en het uienpoeder erdoorheen. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten zachtjes inkoken. Haal de pan van het vuur en zet de saus opzij.
Rol van het deeg één grote lange sliert van ca. 1 meter en 30 cm lang en ca. 1 cm dik. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Rol het pizzadeeg losjes op tot een spiraal en leg op de bakplaat. Bestrijk de rol met de tomatensaus en beleg met de salami en de olijven. Bak in 20-25 minuten gaar in de oven.
Neem de pizza uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen op een rooster. Garneer met het verse basilicum en de parmezaansnippers. Besprenkel met wat goede olijfolie.