Zoete-aardappelpizza met manchego
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng voor het deeg de zoete aardappel met de olij folie en wat zout en peper. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 20 minuten gaar in de oven.
2. Verhit intussen 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit er de rode ui, de knoflook en de tijm in. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15-25 minuten rustig pruttelen tot de saus tot de helft ingekookt is.
3. Haal de aardappel uit de oven maar laat de oven aanstaan. Doe de aardappel in een foodprocessor en pureer kort. Schep het mengsel in een kom en spatel de bloem erdoorheen. Verdeel het deeg in 6 porties en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk iedere portie deeg met een natte spatel glad uit tot een cirkel. Bak de bodems ca. 15 minuten in de oven.
4. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en beleg met de cherrytomaten, de manchego en de kapperappeltjes. Bak de pizza’s ca. 15 minuten verder in de oven. Garneer de pizza’s met de lenteui en de balsamicostroop.