Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Zoete-aardappelpizza met manchego

Zoete-aardappelpizza met manchego

In samenwerking met de Vegetariërsbond
  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 6

Ingrediënten

Voor het deeg

Bereiding

  1. 1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Meng voor het deeg de zoete aardappel met de olij folie en wat zout en peper. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 20 minuten gaar in de oven.

  2. 2. Verhit intussen 2 el olijfolie in een hapjespan en fruit er de rode ui, de knoflook en de tijm in. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat 15-25 minuten rustig pruttelen tot de saus tot de helft ingekookt is.

  3. 3. Haal de aardappel uit de oven maar laat de oven aanstaan. Doe de aardappel in een foodprocessor en pureer kort. Schep het mengsel in een kom en spatel de bloem erdoorheen. Verdeel het deeg in 6 porties en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Strijk iedere portie deeg met een natte spatel glad uit tot een cirkel. Bak de bodems ca. 15 minuten in de oven.

  4. 4. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en beleg met de cherrytomaten, de manchego en de kapperappeltjes. Bak de pizza’s ca. 15 minuten verder in de oven. Garneer de pizza’s met de lenteui en de balsamicostroop.

Per portie: 285 kcal | 30 g koolhydraten | 10 g eiwit | 13 g vet

Receptuur en foodstyling: Sjoerd Kleijn Foto’s: Mitchell van Voorbergen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)