Bereiding

  1. Meng voor de bodem de gist met 160 ml lauwwarm water en 2 el van de bloem tot een glad papje. Voeg dan het zout en de rest van de bloem toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat niet meer aan je handen plakt. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af met een schone theedoek en laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
  2. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken. Vorm strakke bolletjes van het deeg en leg ze op een ingevet bakblik. Dek af en laat nog ca. 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C), bij voorkeur met een pizzasteen erin.
  3. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak. Druk vanuit het midden met je vingertoppen het deeg uit tot een cirkel van ca. 25 cm Ø. Schuif het deeg voorzichtig op een stuk bakpapier of op een pizzaschep. Verdeel er de passata, de artisjokharten en de helft van de pecorino over. Bedruip met wat olijfolie. Schuif de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten goudbruin en gaar.
  4. Neem uit de oven en verdeel de plakjes prosciutto over de pizza. Maak af met blaadjes basilicum en wat extra pecorino en serveer direct.

Bestel hier het bijpassende wijnpakket

Per portie: ca. 895 kcal
49 g eiwit | 33 g vet | 97 g koolhydraten

Receptuur en fotografie: Willem van Santen