Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
Cover voor Pizza met ansjovis en kappertjes

Pizza met ansjovis en kappertjes

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Advertentie

Ingrediënten

Bereiding

  1. Meng de bloem met de gist, 1 el olijfolie en ½ tl zout in een kom. Voeg al roerend met een houten lepel 200 ml lauwwarm water toe. Kneed het geheel in minimaal 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Voeg eventueel nog wat lauwwarm water toe als het deeg te droog is. Vet een kom in met olijfolie en leg het deeg erin. Dek de kom af en laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.

  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook er ca. 3 minuten in. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met de staafmixer. Laat de saus 20-30 minuten rustig koken. Breng op smaak met zout en peper.

  3. Klop de lucht uit het deeg en verdeel het in 2 porties. Rol de stukken deeg uit tot ronde plakken van ca. ½ cm dik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5) met 2 bakplaten erin.

  4. Snijd de mozzarella fijn. Snijd de olijven in ringen. Snijd de rode ui in partjes. Bestrijk de deegbodems met de tomatensaus en beleg met de mozzarella, de olijven, de rode ui, de ansjovis en de kappertjes. Neem de hete bakplaten uit de oven en leg de pizza’s met een grote spatel erop. Bak de pizza’s 8-10 minuten in de oven.

Foto’s: Stephan van Raay
Foodstyling & receptuur: Willem van Santen
Styling: Janneke Duister
Servies etc.: Eigen collectie

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)