Bereiding

  1. Meng voor het pizzadeeg de gist met het water en 2 el van de bloem tot een glad papje. Voeg nu het zout en de rest van de bloem toe en kneed in ca. 10 minuten tot een soepel deeg dat niet meer aan je handen plakt. Vorm een bol van het deeg en leg in een ingevette kom. Dek af en laat op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
  2. Bak voor de vulling de champignons ca. 5 minuten in de olijfolie op hoog vuur tot ze geslonken zijn. Voeg de ui en de bleekselderij toe en fruit nog ca. 10 minuten. Voeg de knoflook en de tijm toe en fruit nog 2 minuten. Voeg de Mutti Tomate Frito toe en verwarm nog kort door. Neem van het vuur en laat afkoelen. Roer de salami en de pecorino erdoorheen.
  3. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken (à ca. 70 g). Vorm strakke bolletjes van het deeg en leg ze op een ingevet bakblik. Dek af en laat nog 1 uur rijzen.
  4. Verhit de frituurolie in een ruime pan of frituurpan tot ca. 170°C. Druk de bolletjes deeg op een met bloem bestoven werkvlak met je vingertoppen uit tot kleine pizzabodems van ca. 15 cm doorsnede. Schep 1 flinke eetlepel van de vulling op het deeg en vouw de pizza’s dicht. Druk de randen goed op elkaar. Frituur de pizza’s in ca. 8 minuten goudbruin en gaar in de hete olie. Houd de pizza’s met een schuimspaan goed onder de olie, zodat ze rondom mooi gaar worden. Serveer warm of laat kort afkoelen.

Per stuk: ca. 336 kcal
9 g eiwit | 18 g vet | 33 g koolhydraten