Bereiding

  1. Meng de bloem met de gist, 1 el olijfolie en ½ tl zout in een kom. Voeg al roerend met een houten lepel 200 ml lauwwarm water toe. Kneed het geheel in minimaal 10 minuten tot een glad en soepel deeg. Voeg eventueel nog wat lauwwarm water toe als het deeg dit nodig heeft. Vet een kom in met olijfolie en doe het deeg erin. Dek de kom af en laat het deeg ca. 1 uur rijzen op een warme plaats.
  2. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg de gepelde tomaten toe en pureer het geheel met een staafmixer. Laat de saus ca. 20 minuten rustig koken. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Sla het deeg terug en verdeel het in 2 porties. Rol de stukken deeg uit tot een ronde plak van ca. ½ cm dik. Verwarm de oven voor (elektrisch: 250°C / hetelucht: 225°C / gas: stand 5) met 2 bakplaten erin.
  4. Snijd de mozzarella fijn. Snijd de olijven in ringen. Pel de rode ui en snijd hem in ringen. Bestrijk de deegbodems met de tomatensaus en beleg ze met de mozzarella, de olijven, de rode ui, de ansjovis en de kappertjes. Neem de hete  bakplaten uit de oven en leg de pizza’s met een grote schep erop. Bak de pizza’s 8-10 minuten in de oven.

Per pizza: ca. 287 kcal
12 g eiwit | 10 g vet | 37 g koolhydraten